Anna lever i en fritt karleksforbindelse: “Det vart jattejobbigt i inledningen”

Anna lever i en fritt karleksforbindelse: “Det vart jattejobbigt i inledningen”

Hurdan fungerar ett oppet affar, hurda jobbar karl da svartsjukan samt hurdan ar det att ”komma ut” som polyamoros? Modette inneha traffat Anna, 32 ar, som lever tillsammans sin sam bo sam mot nagon annan karl spann sidan bruten.

Pro strax tvenne ar sedan tog det fardig emellan Anna sam hennes davarande medspelare. Dom hade da varit med i fyra ar sam varenda forlovade. Hur sa hon ej visste emeda varenda att nago fullkomligt ny varld skulle ejakulera att vidga op sig. Det varje nar hon traffade sin nuvarande sam b sasom hon blev foralska ater – och fann ett helt annan och fars sorts lov.

Mot ett borbo i saken dar “klassiska normen” sam varenda e monogamt tva och dejtade bara varandra. Andock fastan det varje helt nytt, var det inga stora fragetecken nar Anna gott blev introducerad forut polykonceptet. Hon vart offentlig darfor at prova nagot nytt, odl hurs inte ick testa att li i e fritt affar?

– mi ser jag jag saso nago kanske experimentell person, jag befinner sig enormt nyfiken sam mig tycker om att experimentera olika foremal sam livsstilar, anser Anna at Modette.

“Det varenda jattejobbigt i borjan”

Idag lever hon som polyamoros, vilket forut Anna betyder att hon dejtar andra spann sidan av. For tillfallet traffar hon nagon annan kis forutom sin stabila partner, nagon karl sasom samt lever flersamt. Do ses darfor att umgas, men samt darfor at alska. “skada erhall det ick svartsjuka?” ar en konventionell sporja hon far. J, berattar Anna. Hon uppge att det befinner si nagot hon inneha fatt knoga tillsammans – samt annu utfor idag.

Som fjuttig hade Anna nara mo kanslor samt nod av panikangest, nagot sasom ager lett till att hon har blivit hejdlost hagad fran att utrona emotionella relationer. Anna avse att karl maste vaga meeting avta osakerheter, och stav henne varenda den stora utmaningen just svartsjukan.

– Det ar klart att det varenda jattejobbigt i begynnelse, emedan varje mi minsann mast att prova undertecknad sjalv. ‘Varfor kanner sjalv sahar, alskar han ick mig?’ berattar hon.

– dom vart hejdlost intima med varandra och sjalv tyckte det varenda jattejobbigt mirake hela kvallen, skada sjalv ville ej framfora det och demolera uppsyn sambos fodelsedagsfest, anser hon.

Men efter hon hade pratat tillsamman sin partner och var riskfri i forhallandet insag Anna att hane kan ha nagon forhallande saso ar berusad itu tillit samt ann mota andra. Hon tror pa att karl kan inova da svartsjukan genom att forsatta sig for den. Att kackla forsavit problemet samt delge forut sin partner att karl ar svartsjuk befinner si enligt henne e plikt.

– Det befinner si inte enbart att samlag krin alternativ pro sexets skull. Pro sex befinner sig ganska ointressant for mig. Sjalv befinner sig mer intresserad itu det emotionella, berattar hon.

Hang alla tre

Tillats vi traffa andra? Ar det godtagbart att ha sex tillsammans atskilliga? Skal vi konversera om absolut alltsammans? Det kan befinna fragor saso diskuteras nar herre valjer att li i ett oppen affar. Skada i enlighet med Anna tittar alla relationer olika ut samt grundtanken med att leva i nago polyrelation befinner sig att herre satter “reglerna” sjalv.

Nago allbekant dag i Annas leverne titta ut detaljerad saso stav vem saso helst. Saken dar stora skillnaden Uzbekiska damer till salu, mo differens a ett monogamt forhallande, befinner si att hon e gang i veckan mot sin andra delagare.

For att avstyra att foreta don komplicerade berattar Anna att hon forsoker att icke planter kanslorna i bransch utan istallet blott gor det som kanns bra i stunden. Med sin andra partner kan hon se rulle alternativ inta aftonmal, skad ocksa hava spelkvallar darbort hennes sam b befinner sig tillsamman.

– Vi ager aven kuttra sju hemma hos oss nar grima sam bo inte ar hemma, och han ar alldeles acceptera med det, sager hon.

Anna och hennes sam bo ager tillsammans andra glosa en hejdlost flexibel samtal och snackar tillsamman varandra forsavit vilka de dejtar.

– mi tendera saga mot grimas sam b: ‘Nu skall jag pricka den narvarande. ‘ sam han sager: ’tillverka sa glatt!’, berattar Anna.

Att anlanda ut som polyamoros

Anna tittar sig sasom nago “oppensinnad och en aning daraktig donna” saso uppskattar att experimentera pa saker och for henne kom det sig typ naturligt att meddela att hon varenda polyamoros. Hon kan ick minnas det exakta tillfallet och icke heller sin familjs gensvar. Det varje tillsamman andra glos varken dramatiskt eller seriost.

Nago vanlig fordom som Anna stoter gallande befinner si att “ett oppen affar bara befinner sig ett forlatelse darfor at vara otrogen” – nagot som hon ingalund haller med om.

– mi begripe att medborgare anser sa, sjalv inneha jag haft en kamrat som sa det till jag, forklarar hon.

Skada Anna berattar att hon istallet vill vanda pa fragan: baksida av underben befinner sig det no sasom gor att hane vill avhalla saken da man alskar fran att kanna mer positiva emotione?

– syn ar en benamning sasom ej funnit i polyamori, darfor att det ej finns nagot sant lofte. Grunden i en polyamorost karleksforbindelse befinner sig respekt, arlighet samt tilltro. Finns det no avsevart fran det sa kan herre kanna massa vackra samt starka kanslor sammanlagt, avser Anna.

Moter starka reaktioner

Skad fastan hon ar flexibel darfor att kackla ifall sina relationer sam sin livsstil befinner sig hon latt med vilka hon berattar pro. Anna avse namligen att hon kan samlas itu forutfattade meningar sam hamna i ett lage dar hon “maste forklara sig”. Istallet later hon relationssnacket folja naturligt ifall det kanns riktig i stunden.

– De majoriteten reagerar med ‘jasa, hur funkar det? Delge mer!’, skada flera anser samt: ‘hoppsan, jag skulle aldrig hantera det!’.

Annas vandel har vackt flertal annorlunda reaktioner – bade positiva samt negativa. Skada oavsett hurdan samtliga valjer att liv vill hon hoja pa locket samt krossa de fordomar sasom finns nar det kommer at forhallanden sasom ej ar normativa.

– mig vill fa persone att patraffa att det finns flertal val ann monogami sam man befinner sig ledig att avtala allena ovanfor sina relationer, uppg Anna at Modette.

Vill ni lyssna samt lyssna pa nar Anna berattar om hur det befinner sig att leva i ett offentligt karleksforbindelse? Klicka narvarand darfor at folja at podcasten Modette talks darbort n tillats lyssna pa hennes handling.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir